1- هیچ چیز بهتر از شروع یک روز خوب با یک فنجان قهوه نیست و چه چیز بهتر از اینکه جیب خود را با خرید یک فجان قهو kopiluwak خالی کنید. گران قیمت ترین قهوه دنیا از اندونزی. این قهوه به دلیل پردازش آن بسیار خاص و گران قیمت می باشد.
2- چه کسی می تواند گران قیمت ترین قهوه را با گران قیمت ترین شیر نخورد؟
گران قیمت ترین شیر موجود مطعلق به Nakazawa واقع در ژاپن می باشد که هر
لیتر آن معادل 43 دلار می باشد که بیش از 30 مرتبه گران قیمت تر از شیر
معمولی می باشد..
3- گران قیمت ترین پنیر جهان در Serbia که از شیر خر تهیه می شود. این
پنیر Pule نام دارد ودلیل کران قیمت بودن آن دشواری در تهیه آن می باشد.
این خرها باید در روز سه بار توسط دست دوشیده شوند که هر بار 1 لیتر شیر می
دهند. از هر 25 لیتر شیر تنها یک لیتر Pule بدست می آید. هر 453 گرم این
پنیر حدود 600 دلار می باشد..
4- گزینه بعدی نوعی آناناس است که در Cornwall انگلیس پرورش داده می
شود. این مکان جایی بسیار عجیب برای رشد همچین میوه گرمسیری می باشد. گران
قیمت بودن این میوه به دلیل روند رشد آن میباشد و ظاهراً بسیار خوشمزه
هستند که آن را به قیمت 15000 دلار به فروش می رسانند.
5- دسر توت فرنگی با قیمت باور نکردنی
این دسر را Arnaud در Nweworleans در منوی خود با قیمت 3950000 دلار
ارائه می دهد. گران قیمت بودن این دسر به دلیل انگشتری الماس 09/7 قیراطی
است که روی این دسر قرار می گیرد.
6- گران قیمت ترین برگر دنیا در نیویورک به قیمت 666 دلار می باشد. این
برگر از گوشت Kobe که در ژاپن تولید می شود درست می شود. در این برگر
علاوه بر گوشت کوبه خاویار، لابستر، ترافل و پنیر Gruyere وجود دارد.
اگر دوست دارید یک سوپ کاملا گیاهی را تست کنید، این سوپ دقیقا همان چیزی است که انتظار دارید.
این سوپ علاوه بر گیاهی بودن ، رژیمی نیز هست. پس حتما امتحان کنید
۲و ۱/۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱و ۱/۲ پیمانه پیاز نگینی خرد شده
۲ پیمانه هویج پوست گرفته و خرد شده
۱و ۱/۴ پیمانه کرفس خرد شده
۴ حبه سیر ریز خرد شده یا رنده شده
۴۰۰ گرم آب عصاره مرغ (میتوانید از عصاره های گیاهی یا آب استفاده کنید)
۴۰۰ گرم آب گوجه فرنگی
۳ پیمانه سیبزمینی خرد شده
۱/۳ پیمانه جعفری خرد شده
۱/۲ قاشق چایخوری آویشن
۲ عدد برگ بو
نمیک و فلفل به میزان لازم
۱و ۱/۲ پیمانه لوبیا سبز تازه یا فریز شده
۱و ۱/۴ پیمانه ذرت تازه یا کنسروی
۱ پیمانه نخودفرنگی تازه یا فریز شده
روغن زیتون را در یک قابلمه با گرمای ملایم حرارت دهید، پیاز، هویج و کرفس را به روغن اضافه کنید و به مدت ۳ یا ۴ دقیقه تفت دهید. سیر را هم اضافه کنید. سپس آب عصاره مرغ را اضافه کنید و هم بزنید. بعد از آن آب گوجه فرنگی، سیب زمینی، جعفری، برگ بو، اویشن و به همراه آن نمک و فلفل به عنوان ادویه اضافه میشود. صبر کنید تا به جوش بیاید و سپس لوبیا سبز را هم به مخلوط بیافزایید. دما را پایین بیاورید در قابلمه را بگذارید تا سیبزمینی کاملا مغز پخت شود.
تقریبا ۳۰ دقیقه بعد از این مدت نخود فرنگی و ذرت را هم اضافه کنید و فقط به مدت ۵ دقیقه بپزید. و در نهایت سوپ گیاهی شما با اینهمه سبزیجات پر خاصیت آماده هست.
این سوپ را داغ سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
شاید باورش سخت باشه ولی شعر "تولدت مبارک" نخستین بار برای پیکان سروده شده بود! جالبه نه؟!!!
ترانه و آهنگ "تولدت مبارک"، به سفارش ایران ناسیونال و با شعری از پرویز
خطیبی و آهنگسازی انوشیروان روحانی ساخته شد. جالب است بدانید که روحانی،
این ملودی را با الهام از رقص مکزیکی لاکوکاراچا نوشت. در سال 1349 در
مراسم جشن تولد پیکان، هنگامی که ترانه خوانده میشد، پیکان 49 از میان
کیکی بزرگ ظاهر شد. در آن زمان کره ای ها میهمان این جشن بودند درحالی که
انگشت به دهن با حسرت این مراسم را دنبال می کردند هیچگونه صنایع مونتاژ
اتومبیل نداشتند و سال ها بعد از ایران شروع کردند. حالا انها هیوندا می
سازند و ما وانت پراید!!!!
سنترال پارک، محوطهی سبز وسیعی است که در بخش مرکزی منهتن و در قلب شهر نیویورک واقع شده است. این پارک شهری در سال 1873 افتتاح شد. در آن زمان مساحت این پارک، 778 جریب معادل 315 هکتار بود، اما در سالهای بعد این میزان دستخوش تغییر شده و پارک وسعت بیشتری یافت، به طوری که اکنون 843 جریب (341 هکتار)، وسعت دارد.
در 1858 فردریک لاو اُلمستد (Frederick law Olmsted) و همکارش کالورت واکس (Calvert Vaux)، برندهی یک مسابقه طراحی فضای سبز شده و به دنبال آن مسئولیت طراحی و اجرای این محوطهی سبز عظیم را بر عهده گرفتند. عملیات احداث پارک کمی بعد و در همان سال آغاز شد. حتی جنگ داخلی آمریکا نیز خللی در ساخت آن ایجاد نکرده و سرانجام درسال 1873 این عملیات به اتمام رسیده و سنترال پارک پا به عرصهی وجود نهاد.
هزینهی نگهداری و حراست از این پارک سالانه 37.5 میلیون دلار است که 83.5% آن توسط کمیسیون سنترال پارک (Consevancy Central Park)، تأمین میگردد. سنترال پارک را میتوان یکی از پربازدیدترین پارکهای ایالات متحده و یکی از معروفترین پارکهای جهان به شمار آورد.
البته این پارک نیز همانند دیگر فضاهای سبز شهری با موانع و چالشهای متعددی روبرو بوده است. در طول قرن بیستم با تغییر سبک زندگی مردم و ورود هر چه بیشتر ماشین به زندگی روزمره، نیاز به فضای سبز برای گردش، برگزاری پیک نیک و حتی قدم زدن نمود بیشتری یافت، به ویژه آنکه ماشینها آلودگی زیادی به بار میآوردند. به هر روی در دل یکی از شلوغترین شهرهای جهان، فرصتی برای شهروندان فراهم آمده تا از وقت گذرانی در طبیعت بهرهمند شده و تمدد اعصاب کنند. این بار به سراغ سنترال پارک آمده و دیدنیهای آن را همراه با شما مرور خواهیم کرد.
آلیس در سرزمین عجایب، مجسمهای برنزی و باشکوه است که مخصوص کودکان ساخته شده، کودکانی که برای بازی دور و بر آن و همچنین جست و خیز و بالا کشیدن از این مجسمه، لحظهای درنگ نمیکنند. هدف نصب این مجسمه هم چیزی جز این نبوده، راهی برای سرگرم کردن کودکان و همچنین یادآوری خاطرات خوش کودکی برای بزرگسالان. آلیس در سرزمین عجایب در سال 1959 توسط جرج دلاکورت (George DelaCorte)،که انسانی خیر و بشر دوست بود، به این پارک اهدا شده است. این مجسمه، آلیس را در حالی نشان میدهد که همراه با دیگر شخصیتهای این داستان خیالانگیز دور میزی از جنس قارچ نشستهاند. در تمام طول سال میتوان از این اثر دیدن کرد، اما به آن دسته از بزرگسالانی که دوست دارند خاطرات خود را مروری کرده و دوباره از این مجسمه بالا بکشند، پیشنهاد میشود که صبح زود یا اواخر روز به این کار مبادرت کنند، چرا که کودکان معمولاً در این ساعات در منزل بوده و جلوی دست و پای آنها را نمیگیرند.
این قلعهی مینیاتوری در سال 1860 ساخته شده است. معنای واژهی بلودییِر که در زبان ایتالیایی، "چشم انداز زیبا" است، دقیقاً در مورد این قلعه نمود یافته است. این قلعه به چشم انداز کلی پارک اشراف داشته و به ویژه استخر لاک پشتها را به خوبی پوشش میدهد. البته در مجموع، قلعه بر فراز بلندترین نقطهی سنترال پارک ساخته شده است. این قلعه همه روزه از ده صبح تا پنج بعدازظهر، پذیرای بازدیدکنندگان و گردشگران است. البته روزهای کریسمس، عید شکرگذاری و سال نو استثنا بوده و در این روزها قلعه تعطیل است.
باغ وحش پارک میزبان گونههای مختلف جانوران اهلی و وحشی از گوشه و کنار جهان است. این فضا به ویژه مناسب گشت و گذار خانوادهها است، جایی که کودکان همراه با والدین خود از محل نگهداری شیرهای آبی دیدن کرده، حیواناتی همچون بز، گاو، گوسفند و دیگر جانوران اهلی را از نزدیک مشاهده و نوازش میکنند. این باغ وحش در تمام طول سال هر روز از ساعت 10 صبح تا چهار و نیم بعد از ظهر پذیرای بازدیدکنندگان است.
این باغ که در دههی 1880 تأسیس شده، مملو از گونههای گیاهی متنوعی است که عمدتاً در آثار ویلیام شکسپیر شاعر و نمایش نامه نویس برجستهی انگلیسی، به آنها اشاره شده است. به عنوان نمونه رزماری و بنفشهی سه رنگ، اشارهای است ضمنی به اوفلیا که یکی از شخصیتهای حاضر در نمایشنامهی هملت است. گفته میشود یکی از درختان توت سفیدی که در این باغ قرار دارد، قلمهای است از درختی که در سال 1602 توسط "Brad of Avon" یا همان ویلیام شکسپیر کاشته شده است. در تمام طول سال میتوان از این باغ دیدنی دیدن کرد، گیاهان مختلف در فصول و ماههای متعددی به گل نشسته و فضا را با عطر و رنگ خود معطر و دلپذیر میکنند. پس بازدید از این باغ همیشه خاطره انگیز و به یادماندنی خواهد بود.
این فعالیت مفرح همیشه پرطرفدار بوده است. بازدیدکنندگان میتوانند قایقی اجاره کرده یا از سواری با گوندولا لذت ببرند. این راهی رمانتیک و جالب برای گشت و گذار در پارک و لذت بردن از چشم انداز تماشایی آن است. ضمن آنکه در این سفر دریایی میتوان از باوبریج (Bow Bridge)، که دومین پل فلزی قدیمی در آمریکا است، نیز دیدن کرد، همچنین گشتی روی دریاچه واقع در پارک زده و در ماجراجویی حواصیل، قو و دیگر مرغان ماهیخوار حاضر در پارک شرکت کرد.
درشکه سواری در سنترال پارک نیز از دیگر فعالیتهای مورد توجه است که غالباً در فیلمهای رمانتیک هالیوودی شاهد آن هستیم. میتوان مسیرهای متعددی را برای این سفر رویایی کوتاه انتخاب کرد که مدت زمان آنها بسته به مسیر مورد نظر، بین 20 دقیقه تا یک ساعت به طول خواهد انجامید. به طور معمول درشکهها در یک صف و در جنوب سنترال پارک بین خیابانهای پنجم و ششم در انتظار مسافران خود هستند. از دیگر فواید جانبی این درشکه سواری، انجام آن به صورت خصوصی و مخصوص مراسمهای خاصی همچون ازدواج، تولد یا قرارهای رمانتیک است که با گل و موسیقی کامل میگردد.
چرخ و فلک سنترال پارک که سازهای مخصوص و به نوعی یکی از نمادهای این پارک است، از 1871 تا کنون به سرگرم کردن کودکان و بزرگسالانی که برای بازدید از این پارک میآیند، پرداخته است. گفته میشود که در ابتدا نیروی محرکه این گردونهی پرنقش و نگار، اسب یا قاطری بوده به صورت مخفی و در زیر سکوی آن قرار گرفته و آن را حرکت میداده است. بازدید کنندگان با پرداخت سه دلار از سواری همراه با موزیک لذت خواهند برد. این چرخ و فلک از ماه آوریل تا اکتبر از ساعت 10 صبح تا 6 بعدازظهر به ارائهی خدمت مشغول است. اما وضعیت کاری آن از ماه نوامبر تا مارس بسته به وضعیت آب و هوایی متغیر است، پس بهتر است بازدیدکنندگان پیش از حضور به صورت تلفنی از باز بودن چرخ و فلک اطمینان حاصل کنند.
این محل که در مجموع 6 هکتار وسعت دارد، متشکل از سه باغ مجزا با سبک فرانسوی، انگلیسی و ایتالیایی است. هدف از احداث این باغها، تجربهی سفر به کشورهای اروپایی و حس کردن حال و هوای آنها بدون نیاز به سفر از یک قاره به قارهی دیگر بوده است. هر کدام از این باغها با گلهای رنگارنگ و گیاهان متنوع، پیکرههای متعدد، فوارههای دیدنی و مسیرهای زیبای مناسب برای پیادهروی آراسته شدهاند. در تمام طول سال میتوان به بازدید از این باغها رفت، تنها در فصل زمستان مدت زمان حضور در آنها کوتاهتر شده و ساعت 4 بعد ازظهر تعطیل میشوند.
این گسترهی وسیع سبز رنگ که در گوشهای از سنترال پارک قرار گرفته، 55 هکتار وسعت داشته و از این نظر در جهان بینظیر است. فیلمهای متعددی در این منطقه فیلمبرداری شدهاند، همچنین بنا به عادت خاص نیویورکیها، که عاشق برگزاری پیک نیک هستند، عدهی زیادی در این چمنزار تماشایی جمع شده، و با دوستان و اقوام به تفریح و بازی مشغول هستند. در این میان گروهی نیز تنها گوشهای دراز کشیده و حین استراحت و لذت بردن از طبیعت، به کتاب خواندن نیز میپردازند. این محوطه از اواسط آوریل تا اواسط نوامبر جمعیت زیادی به خود میبیند.
با تمام این تفاسیر و فعالیتهای متنوع تفریحی، هنوز هم در سنترال پارک اسرار زیادی وجود دارد. این پارک به قدری وسیع است که به راحتی میتوان تمام روز را در آن به پیادهروی آرام و دلچسب پرداخته و جاهای دیدنی و چیزهای جدیدی کشف کرد. در میانهی یکی از شلوغترین شهرهای جهان، داشتن چنین فرصتی بینظیر است. شما میتوانید هر روز خود را در این پارک گذرانده و در عین حال دچار تکرار و خستگی نیز نشوید. اگر چه شاید بخشهایی از پارک در ماه یا فصل خاصی تعطیل باشند، اما امکان قدم زدن و گشت و گذار در پارک همواره و در تمامی فصول مهیا است. هنوز هم جاهای زیادی برای دیدن و کارهای متنوعی برای انجام دادن در انتظار مشتاقان و ماجراجویان است.
با پیشرفت تکنولوژی، شرکتهای خودرو سازی با صرف هزینه های بالا به سمت
تولید خودروهایی که به کنترل مستقیم سرنشین نیاز ندارند پیش میروند. در
این بین تویوتا با ارایه یک طرح مفهومی جدید با نام FV2 وارد کلاس جدیدی از
خودروهای بدون فرمان شده است.
سرنشین تویوتا FV2 در دو حالت ایستاده و نشسته میتواند خودرو را کنترل نماید. اما در این خودرو خبری از فرمان نیست و تنها با حرکت بدن سرنشین و خم شدن به سمت جلو و عقب و مایل شدن به راست و چپ فرمانهای حرکتی را دریافت میکند. FV2 به دلیل جثه مناسب برای مسافرتهای شهری و برون شهری بسیار کار آمد خواهد بود.
روی بدنه FV2 صفحه های LED بسیاری قرار گرفته که متناسب با حالات روحی
سرنشین تغییر رنگ می دهند. این خودرو با استفاده از دوربین و GPS تعبیه
شده، مسیر را کنترل نموده و موانع موجود در راه را به سرنشین اطلاع میدهد.
همچنین با ثبت الگو و مسیرهایی که سرنشین طی کرده، با پردازش اطلاعات
ماهواره ای و ترافیک در مراحل بعدی، کوتاهترین مسیر را انتخاب نموده و خطر
هرگونه تصادف را به کمترین حد ممکن میرساند.
Designed by Ampro Design
Designed by Mats Ottdal, Norway.
Designed by Timur Salikhov, Russia
Designed by Petit Romain, France.
Designed by Pereira & O’Dell, United States
Designed by Stepan Azaryan of Backbone Creative, Armenia.
Designed by Dohyuk Kwon
حتماً
برای شما هم اتفاق افتاده که به یک کافیشاپ میروید تا یک فنجان قهوه میل
کنید، تا خستگی کار روزانه را در کنید. در تصورات خودتان اینطور
صحنهسازی میکنید که وقتی روی صندلی کافیشاپ لم دادید و منو را باز
میکنید یک نگاه اجمالی به آن میاندازید و یک قهوه ترک یا فرانسه با شیر و
شکر سفارش میدید که حتی اگر ندانید قهوه فرانسه چه طعمی دارد با شیر شکر
آن را متعادل کنید. شاید هم اهل ریسک باشید و یک نوشیدنی داغ دیگر از
خانواده قهوه سفارش دهید و این در صورتی است که قیمت آن خیلی هم بالا نباشد
چون ممکن است بعد از سرو آن ریسکی که کردهاید به مذاقتان خوش نیاید.
البته اگر شما عاشق قهوه باشید تقریباً میتوان گفت از بیشتر ترکیباتی که
از قهوه بهعنوان نوشیدنی تهیه میشود لذت خواهید برد.
اما برای اینکه کار شما آسان شود و دیگر هیچ مشکلی با اسامی ناآشنای
قهوهها نداشته باشید و خیلی بیدردسر و با آگاهی تمام قهوهتان را سفارش
دهید فقط کافی است این مطلب را تا انتها بخوانید.
اول از قهوههای آشنا شروع میکنیم که بسیار معروف هستند و در بیشتر منوها وجود دارند.
قهوه فرانسه: در واقع قهوهای به اسم فرانسه به این شکل که در ایران رواج
دارد اصلاً وجود ندارد. در واقع این اسم به خاطر سبک دم کردن دانههای
آسیاب شدهٔ قهوه است. یک ظرفی شیشهای (فرنچ پرس / French Press) که در
بالای خود یک اهرم دارد که به شکل در از بالا به پایین هدایت میشود و به
خاطر لاستیکی که در اطراف خود دارد تقریباً کمی سخت و به آرامی به پایین
میرود. دانههای آسیاب شده قهوه فشرده میشوند و عصاره آنها از فیلتر عبور
کرده و در بالای آن قرار میگیرند.
این یک ظرفی است که شما هم میتوانید آن را تهیه کنید و با تهیه قهوه مناسب
برای دم کردن در فرنچ پرس میتوانید یک قهوه خوشمزه نوش جان کنید. مهارت
خاصی هم لازم ندارد.
برای دم کردن قهوه با فرنچ پرس، به ازای ۲ قاشق غذای خوری قهوه آسیاب شده
به ۱۷۰ میلیلیتر آب جوش نیاز دارید قهوه و آب را در ظرف میریزد اهرم را
به سمت پایین فشار میدهید و بعد از ۴ دقیقه قهوه آماده است. قهوه با این
روش دم کردن طعم ملایمی دارد که به میزان بیشتری نسبت به قهوههای دیگر
میتوان خورد. طعم آن جزو یکی از بهترین طعمها برای قهوه دوستان است.
قهوه ترک: قهوه ترک به شیوهای از دم کردن قهوه میگویند البته قهوهای که آنرا به این شیوه دم میکنند کمی متفاوت است. در بعضی مناطق پس از تفت دادن قهوه آن را با آرد نخودچی میکوبند؛ اما باز شیوه دم کردن آن بسیار مهم است. ظرف مخصوصی دارد که مسی آن مرغوبترین آن است. ظرف آن شباهت بسیار زیادی به شیرجوش دارد. ارمنیها و ترکها دم کردن قهوه را بسیار مهم میدانند و آداب خاصی برای آن قائل هستند طعم ملایم و عامهپسندتری نسبت به دیگر قهوهها دارد. به قهوه ترک قهوه ارمنی هم میگویند.
برای
دم کردن یک فنجان قهوه ترک، شما به یک قاشق مرباخوری قهوه مرغوب آسیاب شده
، یک فنجان آب سرد و اگر دوست داشتید شیرین میل کنید یک قاشق مرباخوری شکر
یا یک حبه قند نیاز دارید. همه را باهم در قهوهجوش مخلوط کنید تا حل
شوند؛ سپس رو گاز با شعله زیاد بگذارید و هنگامی که به جوش آمد چند لحظهای
کنار بگذارید بعد دوباره روی گاز بگیرید تا دوباره جوش بیاید تا خامه قهوه
یا کف آن شکل بگیرد. کف را کنار بگذارید و قهوه را در فنجان بریزید و
دوباره کف را بروی قهوه بگذارید.
اسپرسو: ۷–۸, ۱۴–۱۶و ۲۱–۲۴ گرم قهوه ۷۰ درصد تفتداده شده که با میزان
،۳۰، ۶۰، ۹۰ میلیلیتر آب جوش به عمل میآید. که به آن ۱ شات اسپرسو
میگویند. این میزان آب در حال حاضر یک میزان استاندارد و نرمال هست. چون
میزان آب آن خیلی کمتر از بقیه قهوهها است، از آنها تلختر است. در واقع
کافئین بیشتری هم دارد. یک قهوه اسپرسوی معمولی تقریباً بین ۸۰ تا ۱۵۰
میلیگرم کافئین دارد. اسپرسو یا در دستگاه برقی به اسم اسپرسوساز درست
میشود و یا در ظرفی که بر روی گاز گذاشته میشود که با فشردگی قهوه و
تقطیر آب به عمل میاید. اسپرسو قهوهای غلیظ و سنگین است.
یک شات اسپرسو در واقع به اسم قدیمی و سنتی آن شناخته میشود. البته در حال حاضر دوبل اسپرسو یک شات معمولی است.
اسپرسو پایهٔ بیشتر قهوههای ترکیبی که از کف خامه کف شیر پور کاکائو و... شکل میگیرند است.
امریکانو Americano: این اسم توسط اروپاییها به امریکاییها به عنوان یک
نوع توهین نسبت داده شدهاست؛ زیرا امریکاییها نمیتوانستتد قهوه اسپرسو
را بخاطر تلخی آن تا اخر بخورند یا میخواستند قهوهشان رقیقتر باشد.
آنها اسپرسو را با آب جوش ترکیب و آن را رقیق کردنند. پس درواقع امریکانو
رقیق شدهٔ اسپرسو است. میتوان گفت برای کسانی که دوست دارند قهوه رقیق اما
به میزان بیشتری بنوشند امریکانو انتخاب مناسبی باشد. یک فنجان امریکانو
باید ۱۵۰ میلی لیتر باشد.
نوع دیگری از اسپرسو هست که به آن لنگو Lungo میگویند. زمانی که میخواهند
لنگو رو به عمل بیاورند از آب جوش بیشتری استفاده میکنند و در واقع آب
بیشتری از لابهلای قهوهها عبور میکند که حاصل آن قهوه رقیقی است که به
آن لنگو میگویند. یک فنجان معمولی لنگو ۹۰ میلی لیتراست در واقع لنگو
رقیقتر از اسپرسو و غلیظتر از امریکانو است. اگر بخواهیم کلی نگاه کنیم
تفاوت چندانی ندارند و شاید در خیلی از مطالب با عنوان اینکه این دو یکی
هستنند یاد شود اما درک تفاوت آنها برعهده قهوهخورهای قهار است که متوجه
تمام ریزه کاریهای یک قهوهٔ تمام عیار میشوند.
Long Black نیز قهوهای دیگر از همین گروه است که برای تهیه آن ابتدا آاب
جوش ریخته میشود و بعد از آن اسپرسو (آب پایینتر از اسپرسو قرار
میگیرد). به هرحال این ترتیبها قوانینی هستتند که رعایت آنها اهمیت
ویژهای دارد. ولی در یک نگاه کلی میتوان امریکانو، لنگو و لانگ بلک را در
یک دسته جا داد و آنها را تنها انشعابی از یکدیگر دانست.
Black eye: یک شات قهوه دم کرده و دو شات اسپرسو چشم سیاه را تشکیل میدهند. مزهٔ بسیار قوی و سنگین دارد.
کمی از تلخیها که بگذریم بهتر است به قسمتی از منو برسیم که کمی سبکتر
خوش ظاهر بزرگتر و از لحاظ مزه هم کمی معمولی و همه پسند و خوشمزه است
برسیم.
کاپو
چینو Cappuccino: شاید یکی از شناخته شدهترین نوشیدنیها در میان
ایرانیها و منوهای کافههای ایرانی باشد. از ابتدا حضور خودش را در میان
تمام منوها تثبیت کرد و عضو جدا نشدنی تمامی کافه هاست.
باز هم اسپرسو پایه ی اصلی این نوشیدنی است.
یک کاپوچینو حاوی یک سوم فنجان ۱شات اسپرسو، یک سوم شیر بخار دیده و سبک
شده و یک سوم کف یا فوم شیر. معمولا فنجان مخصوصی دارد که بزرگتر از بقیه
فنجانها است که دهانهٔ بزرگی دارد.طعم ملایم و مطبوعی دارد و اگر از شیر
مرغوب و اسپرسوی نسوخته استفاده شده باشد بسیار از آن لذت خواهید برد.
کاپوچینو همیشه مورد توجه اکثر کافه چیهای هنر دوست بوده. بخاطر فوم شیر
روی آن هرکس به شیوهای این نوشیدنی را تزیین میکند. البته نباید از این
مساله غافل شد که همیشه تزینن زیبا و چشم نواز دلیل بر خوب بودن این
نوشیدنی نمیشود اما سرو زیبا و ساده آن مطمئنا خالی از لطف نیست.
Dry Cappuccino: نوعی دیگر از کاپوچینو است که از آن شیر بخار دیده حذف
میشود و یک شات اسپرسو و دو سوم باقیمانده را فوم شیر تشکیل میدهد.
Wet Cappuccino: دقیقا برعکس است و به جای فوم شیر دو سوم را شیر بخار دیده و داغ تشکیل میدهد
افوگاتو (Affogato) یک شات اسپرسو به همراه یک اسکوپ استاندارد بستنی وانیلی، سس کارامل، یا شکلاتی است.
کافه لاته Caffe Latte: حاوی ۶۰ میلی اسپرسو و باقی فنجان شیر حرارت دیدهٔ
داغ و به میزان خیلی کم فوم شیر. که حتی در بعضی از دستورات فوم شیر را
کاملا حذف میکنند.
لاته ماکیاتو Latte Macchiato: شبیه کافه لاته است اما با طعمی سبکتر. برای تهیه لاته ماکیاتو ابتدا شیر بخار داده شده را داخل لیوان ریخته می شود بعد نصف شات اسپرسو در آن ریخته می شود و روی آن کف شیر اضافه می شود.
کافه موکا Caffe Mocha: کلا موکا به ترکیب قهوه و شکلات گفته میشود.
ترکیباتی که این نوشیدنی را میساز پایهٔ شکلاتی دارد ولی قبل از آن مثل
دیگر نوشیدنیها یک شات اسپرسو و دو سوم عصاره شکلات یا سس شکلات یا شیر
کاکائو غلیظ و مقداری شیر حرارت دیده داغ و گاهی برای تزیین مقداری خامهٔ
زده شده و سفت.
Con panna: نوشیدنی بسیار خوشمزه که از یک شات اسپرسو و ما بقی فنجان از خامهٔ زده شده و سفنت استفاده میشود طعمی دلچسب و شیرینی دارد.
Flat
White: «White Coffee: در واقع همانطور که از اسمش پیداست درصد سفیدی از
سیاهی بیشتر است. ۱۲۰ میلی شیر حرارت دید و داغ که به روی یک شات اسپرسو
میاید.
اسپرسو ماکیاتوMacchiato: از یک شات یا دو شات اسپرسو و مقدار خیلی کم شیر داغ حرارت دیده که به روی اسپرسو قرار میگیرد.
لاته ماکیاتو نیز شیر بیشتر نسبت به لاتهٔ معمولی دارد.
اسپرسو
رومانو Espresso Romano: سه شات اسپرسو به همراه برشی از پوست لیموی تازه
است که در کنار فنجان یا لبه فنجان و یا داخل قهوه قرار دارد. اما گاهی هم
برشی از لیموی تازه را در کنار فنجان میگذارند که به هنگام نوشیدن چند
قطره از لیمو را به داخل قهوه میچکانید تا عطر و طعم لیمو همراه قهوه شود.
طعم خاصی دارد و شاید مورد پسند همگان نباشد.